Alles in je leven doet er toe!

contact twitter

Zomeravond labyrintfeest


Het labyrint

Het labyrint is een kronkelend pad met een begin, een midden en een eind. Er zijn labyrinten in allerlei motieven en overal in de wereld zijn ze te vinden. Er zijn eeuwen oude, maar ook telkens worden er nieuwe gelegd op een plein, in een gebouw of in het bos. Voor volwassenen is het heel stimulerend om samen met kinderen een labyrint te lopen. Het maakt je blij want het goede ligt in het hart verborgen.


Dit labyrintfeest is heel bijzonder om mee te maken

In dit halve hectare natuurbosje van Haverveldekens ligt een labyrint van takken en bladeren. Tussen de 70 grote bomen en het U-vormig watertje, is er een gevarieerde bosschage en zijn er diverse bijzondere grassen en onkruiden. Allerlei kleine dieren hebben er hun nest of schuilplek. Zij hebben hun gangen als in een doolhof onder de grond gemaakt. Dit stukje natuur is nog nooit opengesteld voor publiek, omdat het privéterrein is. Op deze avond luistert u met uw kinderen naar het verhaal uit de Griekse mythologie over koning Minos en zijn dochter Ariadne. Samen loopt u het pad naar het hart van het labyrint en maakt u van eenvoudige materialen uw eigen labyrint, om mee naar huis te nemen. Bij het kampvuur is er eten, drinken en muziek.


Praktische informatie:

Na aanmelding ontvangt u een routebeschrijving (alleen met auto te bereiken) en afhankelijk van het weer ook informatie over kleding en schoeisel.